Un test ce identifica sapte tipuri de cancer la san
Zeolit | Intrebari frecvente | Administrare Zeolit | Video | Comanda | Oferte Zeolit
Produse Zeolit


Un test ce identifica sapte tipuri de cancer la san

Cercetatorii britanici de la Universitatea din Nottingham au pus la punct un nou test ce identifica sapte tipuri de , cu ajutorul proteinelor-cheie existente in celulele canceroase. Acest test ar putea fi disponibil in doi ani, ajutandu-i pe medici sa descopere tratamente eficiente, crescand rata de supravietuire.

Echipa de cercetatori, coordonata de Andy Green, a pus la punct o metoda ce studiaza zece proteine-cheie din celulele canceroase, cu ajutorul carora se pot identifica sapte tipuri biologice diferite de cancer la san. Pana acum, bazandu-se pe structura genetica a pacientelor, cercetatorii au reusit sa demonstreze ca exista zece forme diferite de cancer la san, iar fiecare tip are un impact diferit asupra ratei de supravietuire.

In cadrul studiului, cercetatorii britanici au cautat semnatura fiecarui tip de cancer in 1.073 de mostre obtinute dintr-o banca de tesuturi, descoperind ca 93% dintre celule se incadrau exact in cele sapte tipuri de cancer, restul de 7% fiind mai greu de clasificat. Cercetari ulterioare au demonstrat ca toate cele sapte tipuri sunt definite de nivelurile si de combinatiile diferite dintre zece proteine regasite in celulele canceroase.

Dintre aceste proteine fac parte doua identificate de obicei in celulele canceroase - receptorul pentru estrogen (ER) si HER2 - precum si altele, care nu sunt testate in prezent, cum ar fi p53, citocheratinele, HER3 si HER4a.

Andy Green, coordonatorul studiului, publicat in the British Journal of Cancer sustine ca: In prezent, pentru identificarea tumorilor canceroase sunt analizati doi markeri biologici, iar tehnologia necesara masurarii proteinelor din mostrele de tesut exista in majoritatea laboratoarelor de analize din Marea Britanie.

Delyth Morgan, presedinte executiv al campaniei impotriva cancerului la san, care a finantat studiul cercetatorilor britanici a declarat ca: Trebuie sa ne asiguram ca tratamentele ce salveaza si prelungesc viata, disponibile in clinici, sunt folosite mai eficient (...), astfel incat, pana in 2050, sa atingem obiectivul de a invinge cancerul la san.

 

 

 


Acest articol a fost citit de 1668 ori !

Vezi toate stirile din categoria Informatii generale

Nume*:
  E-mail:
Mesaj*:
Cod*:   SecurityCopyright © 2022 EKILIBRIUM . Toate drepturile rezervate.
Un test ce identifica sapte tipuri de cancer la san   Un test ce identifica sapte tipuri de cancer la san   Un test ce identifica sapte tipuri de cancer la san